Rólam

Vizuális típusként szeretem a képeket, melyeknek van mondanivalója. Mert a jó képek mesélnek!

Tassy Melinda fényképész


Bár fejben mindig is komponáltam és képekben láttam a világot, és bár különös vonzalmat éreztem a markolatos, teleobjektíves gépek iránt, a fotózás, mint szakma és technikai háttere nem érdekelt.


Inkább érzésből fényképeztem. Mindent meg akartam örökíteni, majd időnként ránéztem a képekre és azt mondtam: hiszen ez így csak egy virág…látok ilyet minden nap, nem is hasonlít azokhoz a profi fotókhoz, amelyeken megakad a szemem. Ilyenkor nagy lendülettel megváltam tőle. De az érzések csak jöttek, mára pedig egy új szakmát kitanulva, ezekre építkezek, és már a virág sem csak virág! Mint mondják: “Ami belül, az kívül!” vagy “A szem a lélek tükre”. Így érzésből készített képeimben énem, lelkem jut át az objektíven keresztül. A természetesség, és a spontán dolgok híve vagyok. Idegenkedem a mű dolgoktól, így természetes hatású fotóimmal, a mai “mű” értékrendű világunkban, az élet valódi értékeire igyekszem terelni a figyelmet. Fotóimmal nem egy álomvilágot akarok bemutatni, hanem a valóság szépségére szeretném rávezetni az embereket; ugyanis a hétköznapok csak akkor szürkék, ha annak akarjuk látni, és elhaladunk az élet szépségei mellett!


Kedvenc témám, maga Az Élet. Privát fotózásaimkor nincs konkrét terület. Amerre sodor az élet, ott keresem a látnivalót, a csodákat, pillanatokat, érzéseket, szépségeket. Mondhatni megyek a fény után. Fotózásaim alatt, ha tehetem, nem használok állványt, mert kötöttségnek érzem. Úgy élem meg, mintha kutya lennék pórázon, nem vagyok elég szabad. Egyik kiemelt kedvenc szolgáltatási területem az újszülött csöppségek fotózása, másik a művészi portrék készítése. Szeretek a fényekkel játszani, hatásokat, érzelmeket megjeleníteni.


Ha szeretnéd, fényekkel játszadozva megkeresem, és kiemelem az előnyös vonásaidat, árnyékokkal pedig elfedem azt, amit nem szeretsz magadon.