Tassy Melinda - Spontán Fotó Stúdió

Gyakran ismételt kérdések

1. Milyen fotóst válasszak?
Talán az első nagyon fontos, bár inkább önmagadnak feltett kérdés. Olyan fotóst válassz, akivel hasonló a stílusotok, hasonló az értékrendetek. Fontos, hogy megbízz benne. Gondold át, hogy fotóst, fotóművészt, vagy mindkettőt keresel!

2. Árajánlatot kértél? Kérjük jelezz vissza, miután megkaptad!
Ha árajánlatot kérsz tőlünk, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy személyre szabott szolgáltatásra fogunk neked ajánlatot adni. Amennyiben árajánlatunkat megfelelőnek, minket pedig szimpatikusnak találsz, jelezz vissza nekünk elérhetőségeinken és időpontot egyeztetünk egy személyes találkozóhoz. Kérünk téged, hogy tisztelj meg minket azzal, hogy mindenképpen vissza jelzel nekünk, még akkor is, ha nem velünk szeretnél fotóztatni, mert ez így korrekt! Előre is köszönjük!

3. Mi történik a személyes találkozón?
A fotózás típusának megfelelően egyeztetjük a részleteket, aláírjuk a fotózái szerződést, lefixáljuk és foglalózzuk az időpontot és csevegünk, hogy egy kicsit megismerjük egymást, vagy egy rövid beszélgetés és a fotózási szerződés aláírása után elkezdünk dolgozni.

4. Vihetem-e a párom, testvérem, gyerekem, anyukám a fotózásra?
Természetesen bárkit hozhatsz, tudunk munkát adni bárkinek !:) Viszont tudd azt, hogy látszódni fog a képeken, ha valaki ott van veled. Ha szexi képeket szeretnél, és a párod jelenléte ezt elősegíti, jó ha Ő is eljön. Ha ellenkezőleg, a párod, gyereked, barátnőd előtt nem tudsz szexi lenni, vagy folyton a gyerekre fogsz figyelni a kamera helyett inkább gyere egyedül, vagy mással.

5. Mennyi időt vesz igénybe a fotózás?
Ez nagyjából rajtad múlik. Függ az átöltözések számától, a hátterek mennyiségétől, kültéri képeknél az időjárástól...stb. Ha a fotózás végén érezzük magunkat a legjobban, nem fogjuk a legjobb pillanatban abbahagyni, mert minőség orientáltak vagyunk! Javasoljuk, hogy szánd rá az időt, szóljon Rólad ez az időszak! Mi rád szánjuk az időt, ne siess te sem!

6. Mikor és milyen formában kapjuk meg a fotókat?
A fotókat cd-re kiírva nagy felbontásban, illetve webre optimalizált kis méretben kapjátok meg. Azt valljuk, hogy a fénykép alapvetően papírképen az igazi, ezért megegyezés alapján fotópapírra előhívva, vagy fotókönyvben kiszerkesztve is kapni fogsz képeket. Természetesen a lehető leghamarabb, általában a fotózást követően 2-5 nap múlva, az utómunkát követően. Ez persze függ a foglaltságunktól, a képek mennyiségétől és a kért plusz szolgáltatásoktól, de ezeket előre szintén lefixáljuk.

7. Hány fotót fogok kapni?
Ez az egyik sablon kérdés, amit legtöbbször feltesznek egy fotósnak, pedig ha belegondolunk, talán nem is számít annyira! Gondolj bele: kapsz 80-200 db fotót, melyből 20-50 majdnem egyforma. Mit fogsz vele csinálni? Nézegetni fogod mindet? Vagy átfutod párszor, és el is felejted milyenek. Vagy emlékezni fogsz a kedvenceidre, és csak ez marad meg az emlékezetedben. Kérdés: több száz db egyforma, életlen, de legalább rajta vagyok képre van szükséged, vagy kevesebb, minőségi, de információt hordozó egyedi fotót szeretnél? A képek mennyisége a választott kategóriától függ. Több helyszín, több ruha, több beállítás = több kép.

8. Felelősségvállalás
Fontosnak tartjuk elmondani: A megbízás alapján készített képeket a megbízónak adjuk át. Nem szeretjük és nem is tartjuk korrektnek, hogy a megrendelők még meg sem kapták a képeket, de a fotós már tele rakja velük a weboldalát, a Facebook oldalán pedig a likeokra vadászik velük. Nincs is kellemetlenebb annál, amikor a szomszéd vagy egy Facebook ismerős látja elsőként a képeket, nem pedig a fotók tulajdonosa. Szerintünk a megrendelő joga eldönteni, mit kezd a képekkel, mely képek megjelenítéséhez járul hozzá nyilvános felületeken.

A jó kép jó referencia is egyben, azonban az elégedett ügyfél és a diszkréció számunkra nagyobb befektetés a jövőbe, mint pár "like" a ma sikereiért.

9. Mehetünk-e egyszerre többen egy fotózásra?
Nem vagyunk semmi jónak az elrontói! Viszont: minél többen vagytok, annál többfelé oszlik a figyelem, annyiszor több a munka, és a ráfordított idő is. Amennyiben vita nélküli sorrendet tudunk felállítani, és az idő rá van szánva, működhet a dolog. Ha viszont versengésbe torkollik, egy nagy káosz lesz belőle, ami rontja a végeredményt. Tehát a csapattól függ!